Cum îți pregatești casa sau apartamentul dacă vrei să vinzi ? (partea 1)

Cum îți pregatești casa sau apartamentul dacă vrei să vinzi ? (partea 1)

Cum îți pregatești casa sau apartamentul dacă vrei să vinzi ? (partea 1)

  • Publicat in16.09.2021

 Te gândești că ai vrea să îți vinzi proprietatea. Până aici, nimic imposibil. Apoi te gândești: cu ce trebuie să încep? Care sunt pașii pentru a vinde repede și bine?

Vreau să te ajut și îți voi face câteva recomandări.

Poate nu te-ai gândit dar sunt 2 direcții importante de care trebuie să te ocupi: aspecte ce țin de imobilul în sine (cel care va face obiectul vânzării) și altele care țin de tine, de proprietar.

Să le luăm pe rând, sunt multe și necesită timp.

Azi încep cu recomandările ce se referă la imobil:

-          Curăță și eliberează spațiul de obiecte inutile: este important pentru viitorii cumpărători să vadă spațiul cât mai curat. Este de dorit ca spațiul să fie cât mai ordonat cu putință și lipsit de obiecte personale. De exemplu în bucătărie nu ar trebui să fie vase murdare, alimente expuse la vedere, de dorit ca mobilierul să fie curat. În baie: să nu fie expuse produse de igienă personală, accesorii de curățenie. Dormitoarele să fie ordonate, să nu fie îmbrăcăminte la vedere, paturile să fie aranjate.

-          Repară micile defecțiuni: poate pentru proprietar micile defecțiuni ale locuinței sunt deja o obișnuință, nici nu le mai observă, însă pentru cineva din exterior, aceste mici defecțiuni vor fi foarte vizibile. Un spațiu fără defecțiuni, transmite un mesaj puternic și despre proprietar.

-          Igienizează (zugrăvește) dacă ai posibilitatea: un spațiu care miroase a zugrăveală proaspătă este mai atractiv pentru posibilii cumpărători. Nu recomand nuanțe puternice, nuanțele neutre sunt cele mai potrivite.

-          Asigură lumină în spațiu: lumina este esențială. Asigură lumină naturală cât de mult posibil. Pentru a asigura luminozitate bună îți recomand să deschizi ferestrele, să folosești lămpi și veioze pentru zonele mai întunecate. Lumina dă senzația unui spațiu calduros, primitor și chiar mai mare.

-          Amenajează curtea sau balconul într-un fel atrăgător: curtea trebuie să fie ordonată/organizată la potențial maxim. Sunt apreciate curțile amenajate cu gust, care au deja plante, pomi fructiferi, copaci sau arbuști ornamentali. Curțile care arată ca spații de debarasare pentru tot ce nu mai este nevoie în casă, fac proprietatea să fie mai puțin atractivă pentru cumpărători. Dacă vorbim despre un balcon, pentru multe persoane balconul se transformă în curtea pe care nu o au. Balconul poate deveni un spațiu pentru citit, birou sau chiar locul de joacă pentru copil. Sunt atât de multe variante de a amenaja un spațiu de relaxare în balcon.

Sper că au fost utile aceste sfaturi.

Urmează și recomandările ce țin de proprietar și care ajută la vânzarea mai rapidă a unei proprietăți.

Urmărește-ne și spune-ne părerea ta.

Dacă ai nevoie de ajutorul meu, nu ezita să mă contactezi.

Navigare articole